Press enter to see results or esc to cancel.

Priset på solpaneler gick ned med 37% under 2017

Enligt U.S. Energy Information Administration har priset på mono gått ned med 37% under 2017. Monokristallina solpaneler är effektivare än “poly”, eller polykristallina solpaneler och priset gick från 72 cent/W till 45 cent/W under 2017.

Det blir också en “feedback loop” som utvecklas just nu till följd av att solindustrins priser faller samtidigt som kapaciteten ökar. Priserna för högeffektiva solpaneler blir mer överkomliga, vilket resulterar i att fler investerar i dem, vilket pressar priserna ytterligare.

Tekniken utvecklas, blir smartare och billigare samtidigt som efterfrågan ökar. Fler och fler svenskar får upp ögonen för förnybart och vill kunna producera sin egen el utan att smutsa ned miljön.

De närmaste åren kan vi förvänta oss en explosion av elbilar och när du kör en elbil kommer du självklart att vilja producera din egen el till denna.

Men vi ser också hur de som bygger större projekt hjälper till att pressa ned priserna på solpaneler. De stora projektutvecklarna får ned priset runt 30 cent/W för monopaneler och detta verkar inte vara en utveckling som kommer att stanna upp.

God Framtid jobbar med Inbound Marketing för hållbara företag som håller på med förnybar energi, så vi har jobbat med flera aktörer som hjälper Sverige att byta över till förnybart. Dessa aktörer är positiva människor som brinner för att förbättra samhället och ge människor mer frihet utan att det ska förstöra miljön.

Att priserna fortsätter gå ned visar att det väldigt snart inte kommer att vara ekonomiskt lönsamt att fortsätta använda fossila bränslen för att skapa elektricitet. Vi går mot en god framtid 🙂